четвер, 05 серпня 2010 12:33

Комуністи готові відправити Тігіпка у відставку

Комуністи готові відправити Тігіпка у відставку

Восени фракція Комуністичної партії ставитиме питання про відставку віце-прем'єра з економічних питань Сергія Тігіпка.

Про це Gazeta.ua заявив нардеп Спиридон Кілінкаров, коментуючи критичні заяви лідера Компартії Петра Симоненка на адресу Тігіпка.

"Якщо казати про команду, то ми є членами коаліції. Кожен член коаліції мусить виконувати свої обіцянки, на основі яких формувалася коаліція. Віце-прем'єр Тігіпко абсолютно не вписується в контекст тої політичної програми, яка була узгоджена Компартією України і Віктором Федоровичем Януковичем. Там були питання підвищення соцстандартів і так далі... Мене трохи дивує його позиція щодо непопулярних реформ. Що таке непопулярні реформи? Будь-яка реформа має бути спрямована в майбутнє. Не можна реформувати, щоб робити гірше. Реформують для того, щоб зробити краще. Але те, що сьогодні пропонують по тому ж Податковому кодексу, я думаю, пан Тігіпко має взяти на себе всю відповідальність за підготовку цього документу. А, вибачте, ходити з телевізора на телевізор і красуватися — це не те, чим повинен займатися віце-прем'єр", - заявив нардеп.

Також Кілінкаров покладає на Тігіпка всю відповідальність за результат переговорів з МФВ і висунуті фондом вимоги.

"Тігіпко займався переговорним процесом з Міжнародним Валютним Фондом. І його домовленості — це передусім підвищення пенсійного віку, бо ж Тігіпко дав згоду це зробити. І про те, що ми скоротимо соціальні програми. Хтось же за це має відповісти. Ми, як політична партія, що увійшла в коаліцію, керуємося досягнутими домовленостями. І кожна з політичних партій, яка увійшла до складу коаліції уряду, має працювати в рамках вже існуючих домовленостей. А виходить, що говорили одне, а роблять зовсім інше", - вважає комуніст.

На питання чи ставитиме фракція питання про відставку Тігіпка, Кілінкаров заявив наступне:

"Петро Миколайович про це казав. Восени, коли працюватиме парламент, ми розглядатимемо підсумки роботи уряду. І будемо робити висновки по кожному з членів уряду", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи готові відправити Тігіпка у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути