пʼятниця, 30 липня 2010 14:20

"Регіонали" визнали, що в Україні немає реформ - експерт

"Регіонали" визнали, що в Україні немає реформ - експерт

Ліквідація урядового комітету з економічних реформ свідчить про те, що насправді ніяких реформ немає

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор Агенства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Мова йде про те, що зараз реформ ніяких немає. Існування урядового комітету виглядає як п"яте колесо до цілей влади, немов гумореску....Хоча я не виключаю, що основні повноваження з реалізації реформ перейдуть на Банкову", - заявив він.

Політолог також не виключає, що влада, продовжуватиме шукати стрілочників, на яких "це все(відсутність реформ - ред.) буде повішене".

"Це у випадку, якщо вони збираються робити реформи....В будь-якому разі винуватим не буде президент, хоча він зробив одну серйозну відповідальність на себе. Однак, зважаючи на значний кредит довіри, коаліція призначить винного і зробить усе можливе, щоб відвести відповідальність від президента", - зазначив експерт

Говорячи про можливих стрілочників, Віталій Бала заявив, що одним з них може стати і прем"єр Микола Азаров.

"Я не виключаю, що основні повноваження Азарова перейдуть на Банкову. Це може стати початком приходу до влади інших людей. Я свого часу назвав цей уряд, урядом ополченців, які йдуть в бій не підготувавшись", - підкреслив аналітик.

Водночас за словами експерта, відставка уряду відбудеться в разі, якщо "регіонали" збираються робити реформи.

"А я поки не бачу, що вони хочуть робити реформи. Тігіпко говорив, говорив на вибори, потім п"ять місців у владі закінчилися тим, що він поїхав у Грузію вивчати, як там робляться реформи. Поки що, в мене щирість бажання робити реформи викликає сумнів, ну а який з Азарова реформатор", - резюмував аналітик.

Нагадаємо, що 28 липня уряд ліквідував комітет з економічних реформ. Раніше, Азаров в інтерв"ю зауважував, що не вірить у відставку свого уряду реформаторів.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" визнали, що в Україні немає реформ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути