Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2006 15:44

У Росії жінкам заборонять робити аборти без згоди чоловіка

Сьогодні Держдума Росії повинна розглянути поправки до закону РФ "Про охорону здоров"я", що можуть заборонити заміжнім жінкам робити аборти без згоди чоловіків.

Згідно документу, жінки, які запланували аборт, повинні будуть звернутися до медичної установи разом з чоловіком, який у присутності лікарів повинен буде дати письмову згоду на переривання вагітності.

Якщо лікарі зроблять аборт без письмового дозволу батька майбутньої дитини, то їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності за здійснення вбивства.

Ініціатором таких змін став російський парламентар Олександр Крутов. Він вважає, що нинішні закони РФ, що дозволяють жінкам самостійно приймати рішення про аборт, порушують права чоловіків, "які мають безпосереднє відношення до створення нового життя".

- Оскільки сім"я будується на взаємній любові, пошані, відповідальності і рівності, то і відповідальність за вбивство ненародженої дитини чоловік і дружина повинні розділити законодавчо разом, - пояснив свою позицію Крутов.

Він не приховує, що його ініціатива - відповідь на послання Володимира Путіна Федеральним Зборам, у яких президент призвав підвищити народжуваність в Росії.

- Сьогодні в Росії вмирає близько 1 млн людини на рік, тому нам доводиться завозити до 6 млн мігрантів щороку. У той же час в країні жінки роблять аборт від 4 до 6 млн разів на рік, хоча офіційна цифра Мінохоронздоров"я - 1,6 млн, - сказав Крутов.

Його ініціативу підтримала голова Держдуми у справах жінок, сім"ї і молоді Катерина Лахова.

- Я вважаю, що логіка в цих поправках є, оскільки в процесі зачаття чоловік бере безпосередню участь. Я підтримую ці поправки, - сказала вона.

За матеріалами Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «У Росії жінкам заборонять робити аборти без згоди чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути