Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 09:35

У Росії "викликає подив" позиція України щодо ЧФ Росії

У Росії "викликає подив" позиція України з питання пересування судів Чорноморського флоту. Про це заявив Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

Як передає телеканал "Вести" (РФ), за словами глави російського МЗС, угоди, ратифіковані парламентами Росії і України щодо Чорноморському флоту, не накладають обмеження на пересування ЧФ і його судів з Севастополя і назад.

"Базові угоди, мають на увазі, що сторони будуть готові укласти додаткові домовленості. І російська сторона неодноразово пропонувала обговорити порядок пересування ЧФ. Українська сторона відмовлялася це обговорювати, і в жовтні минулого року Москва передала проект додаткових домовленостей, у тому числі і з цього питання", - підкреслив Лавров.

"Українці мовчали майже рік, і раптом посеред подій в Південній Осетії, заявили, що вирішуватимуть це питання в односторонньому порядку, порушуючи базові угоди. Це викликає у нас подив", - резюмував Лавров.

Нагадаємо, Міністр оборони України Юрій Єхануров підписав наказ "Про питання переміщення, пов"язаних з діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України", повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «У Росії "викликає подив" позиція України щодо ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути