Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2021 14:23

У Росії проти Коломойського відкрили справу - ЗМІ

У Росії проти Коломойського відкрили справу - ЗМІ
Коломойському у Росії може загрожувати до 20 років в'язниці. Фото: УНІАН

У Росії відкрили кримінальну справу щодо українського олігарха Ігоря Коломойського, повідомляє в Telegram Baza. Його підозрюють у створенні злочинної банди, що нібито крала нафту.

Коломойському може загрожувати до 20 років в'язниці. У повідомлені пишуть, що справу порушили 27 липня. Зараз на офіційному сайті російських правоохоронців інформації про відкриття такої справи немає.

2007 року російська нафтова компанія "Татнефть", яка брала участь у створенні української компанії "Укртатнафта", перейшла до Коломойського. Російські слідчі через понад 10 років вирішили взятися за розслідування цього переходу. Правоохоронці РФ вважають, що в грудні 2006-го Коломойський разом з іншими великими українськими підприємцями - Геннадієм Боголюбовим, Олександром Ярославським і Павлом Овчаренком створили злочинну спілку, щоб красти нафту. Нібито вкрали в ПАТ "Татнефть" $4 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шляху до Ради більше не буде": чому розпадається "Голос"

Нібито ПАТ "Укртатнафта" отримала велику партію нафти, а потім Коломойський усунув від роботи менеджерів і акціонерів із російського боку. Нафту ж українські підприємці начебто залишили собі.

Олігарх Ігор Коломойський зараз живе в Дніпрі й не може виїхати за межі України. Про це розповів мер міста Борис Філатов.

5 березня США запровадили санкції проти Коломойського. Йому та родині заборонили в'їзд у країну.

Статки Ігоря Коломойського оцінюють в $1,8 млрд. На $0,8 млрд більше в порівнянні з 2020-м, за даними видання "Форбс Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Росії проти Коломойського відкрили справу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути