Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2006 13:28

У Росії депутати ініціюють обрання Путіна на третій термін

 

У вересні депутати на законодавчих зборах Приморського краю (Росія) мають розглянути ініціативу про продовження термінів повноважень президента Росії.

З проханням скасувати положення статті 81 Конституції Росії, що дозволяє президентові займати свою посаду не більше двох термінів підряд, звернувся прихильник діючого лідера - депутат Адам Імадаєв.

- Крім його ініціативи в Законодавчі збори надійшло позитивне рішення за даним виправленням від Чеченського парламенту. Проте через формальності це питання розглядатимуть ще раз, - пояснив глава комітету Микола Морозов.

Майже півроку регіональні парламенти й організації виражали бажання бачити Путіна на своїй посаді і після 2008 року тільки на словах. Однак у квітні цього року громадська організація "Згода і стабільність" з Північної Осетії заявила про намір провести референдум про скасування третього пункту статті 81 Конституції. У червні лідер організації Валерій Гизоєв заявив, що вже розпочато збір підписів для проведення всенародного голосування і восени референдум відбудеться. Вадим Тюльпанов, лідер фракції "Єдина Росія", також підтримав ідею третього терміну.

Президент Росії Володимир Путін, якщо раніше і говорив щось про перспективи свого переобрання в 2008 році, то зараз говорить категоричне "ні". У червні, перебуваючи на саміті у Шанхаї, Путін твердо сказав, що ніякого третього терміну не буде і він зайнятий уже ретельним підбором спадкоємця.

- Я вважаю, що таке рішення з моєї сторони підірвало б мою внутрішню впевненість у правоті того, що я роблю. Не можна вимагати від людей дотримання законності, якщо сам порушуєш закон, - заявив він.

Тоді ж Путін зізнався, що поки не визначився, кого б хотів бачити в президентському кріслі після 2008 року, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Росії депутати ініціюють обрання Путіна на третій термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути