Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2006 15:06

У російсько-польському конфлікті Єврокомісія підтримала Варшаву

 

Глава Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу пообіцяв поставити вимогу Москві на завтрашньому саміті в Гельсінкі зняти заборону на імпорт польського м"яса.

За словами прес-секретаря Єврокомісії, напередодні Баррозу дзвонив польському прем"єру Ярославу Качиньському, щоб висловити повну солідарність з Варшавою і пообіцяти допомогу в знятті російського ембарго.

Нагадаємо, збитки Польщі через введену в кінці 2005 році Росією заборону на імпорт польської м"ясної продукції складають 1 млн євро за день і близько 400 млн євро за рік. Росія заборонила ввіз м"яса через недотримання санітарних вимог.

За словами польського міністра сільського господарства Анджея Леппера, Польща виконала всі санітарні вимоги, проте Росія "не представила ніяких конкретних доказів", тільки "загальні зауваження".

Напередодні комісар ЄС з питань охорони здоров"я і захисту прав споживачів Маркос Кіпріану запропонував свої послуги як посередника в переговорах з цього питання. Російська сторона відкинула цю пропозицію.

Польща у свою чергу відмовилася зняти вето на початок переговорів між ЄС і Росією в рамках нової партнерської угоди.

На переговорах Росії і ЄС, які повинні початися в кінці цього тижня, обговорюватимуть новий базовий документ, покликаний замінити Угоду про партнерство і співпрацю, підписану ще в 1997 році.

За матеріалами: РИА "Новости", Эхо Москвы.

Зараз ви читаєте новину «У російсько-польському конфлікті Єврокомісія підтримала Варшаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути