пʼятниця, 23 вересня 2011 09:27

У РФ радять Україні подумати, перш ніж вирішувати щось щодо системи ПРО

У РФ радять Україні подумати, перш ніж вирішувати щось щодо системи ПРО

У Росії вважають, що Україні слід дуже обережно підходити до питання участі у загальноєвропейській системи протиракетної оборони.

"Україна - це суверенна держава і може абсолютно без будь-яких проблем займатися безпекою самостійно. Але в цій справі потрібно дотримуватися обережності", - сказав заступник директора департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ Російської Федерації Володимир Козін.

За його словами, не слід поспішати до того часу, поки "натхненники ПРО" не роз'яснять, з чого складатиметься ця система і як вона буде працювати.

За словами представника МЗС РФ, Москва зі свого боку веде консультації з цього питання з партнерами з НАТО і вони проходять досить важко.

Козін пояснив, що ініціатори цієї системи досі не дали докладного роз'яснення з приводу того, з чого складатиметься інформаційно-розвідувальна складова і ударно-бойова частина загальноєвропейської ПРО.

Крім того, за його словами, немає точного роз'яснення, проти кого буде спрямована ця система.

"Також ми не знаємо, у скільки грошей виллється ця система з нашого боку ... ведуться консультації, але на консультаціях практично нічого не вирішується. Потрібні переговори", - зазначив Козін.

Крім того, Москву не влаштовує те, що досі немає жодних гарантій з приводу ненаправлення цих ракет проти РФ. "Питань дуже багато, і поки ми не можемо погодитися з тим, чого ми не бачили, чого ми не знаємо", - додав дипломат.

Зараз ви читаєте новину «У РФ радять Україні подумати, перш ніж вирішувати щось щодо системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути