четвер, 04 лютого 2010 17:01

Румунія погодилася розмістити американські системи ПРО

Румунія погодилася розмістити американські системи ПРО

Румунія погодилася розмістити на своїй території елементи нової системи протиракетної оборони США. Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву, яку зробив президент Румунії Траян Бесеску. За його словами, нова система почне працювати вже в 2015 році.

Бесеску відзначив, що Румунія отримала офіційну пропозицію про співпрацю в рамках програми по розміщенню елементів системи ПРО від президента США Барака Обами. За його словами, на території країни будуть розміщені ракети-перехоплювачі середньої дальності.

Траян Бесеску сказав, що нова система дозволить захистити територію країни від ракетних атак. При цьому президент Румунії підкреслив, що ухвалене рішення не загрожує інтересам Росії, яка виступає проти розміщення елементів американської ПРО в Східній Європі.

В кінці 2009 року стало відомо, що Польща дала згоду на розміщення елементів модернізованої системи ПРО США. Наголошувалося, що ракетні комплекси Patriot будуть розгорнені неподалік від Варшави. Окрім цього повідомлялося, що Чехія також погодилася співпрацювати з США в рамках нової програми.


Lenta

Зараз ви читаєте новину «Румунія погодилася розмістити американські системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути