субота, 19 листопада 2022 03:26

У РФ на тлі війни в Україні з колоній зникли тисячі ув'язнених – ЗМІ

У РФ на тлі війни в Україні з колоній зникли тисячі ув'язнених – ЗМІ
Понад 23 тисяч російських зеків могли поповнити лави "Вагнера". Фото: zmina.info

На тлі війни в Україні кількість ув'язнених у російських колоніях за перші два місяці осені 2022 року скоротилася на рекордну кількість - понад 23 тисячі осіб. Російські ЗМІ пов'язують це з тим, що ув'язнених активно вербують до складу приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина.

Офіційно Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) РФ відзвітувала, що кількість чоловіків в колоніях загального і суворого режиму скоротилася, повідомляє російське видання "Медіазона".

Так, якщо до початку серпня в колоніях РФ перебувало 349 тис.осіб, то до початку вересня - 348 тис., до початку жовтня - 338 тис. і до початку листопада - 325 тис. Близько 23 тисяч осіб зникли. При цьому у РФ не оголошували амністій і не приймали законів, які дозволили б скоротити терміни ув'язненим. Таким чином, ці люди здебільшого могли опинитися в складі ПВК "Вагнера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого хоче Пригожин ‒ в ISW назвали мету "кухаря Путіна"

Передбачається, що ув'язнених, які виявили згоду воювати проти України, за документами переводять в колонії в Ростовській області. А їхнім родичам кажуть, що місцезнаходження таких ув'язнених є секретною інформацією.

У країні-агресорі Російської Федерації продовжують набирати в'язнів на війну проти України. Тільки минулого тижня Пригожину вдалося навербувати в колоніях 650 осіб.

Крім цього, в Бєлгородській області РФ розпочато активне вербування працівників промислових підприємств в приватну військову компанію "Вагнер".

Зараз ви читаєте новину «У РФ на тлі війни в Україні з колоній зникли тисячі ув'язнених – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути