понеділок, 29 березня 2021 09:17

У Раду може потрапити організатор "референдуму ДНР" і власник російського паспорта

У Раду може потрапити організатор "референдуму ДНР" і власник російського паспорта
Після початку війни Аксьонов втік до окупованого Криму. Фото: facebook.com/den.kazansky

На довиборах до Верховної Ради в окрузі №50 у Донецькій області лідирує мер міста Добропілля Андрій Аксьонов, який балотувався від партії "Порядок".

Він був одним із організаторів так званого референдуму на Донбасі 2014 року, повідомляє громадський активіст Денис Казанський у Facebook. За його словами, Аксьонов організовував "референдум" у селищі Новодонецьке, де тоді був головою. У YouTube є відео з Новодонецького, де прихильники ДНР із сусідніх містечок дякують Аксьонову та скаржаться на своїх міських голів, які не підтримали сепаратизм.

"2015 року Аксьонов спокійно повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста. На всі запитання щодо організації незаконного референдуму відповідав: "Ви ж кажете, що то був насправді не референдум. То які до мене питання? То було просто соцопитування". 2018-го Аксьонова затримали правоохоронці у справі, яка не стосувалася сепаратизму. Його звинуватили у корупції", - пише Казанський.

Потім Аксьонов знову втік з країни і був оголошений у розшук. Повернувся, а свою відсутність пояснив лікуванням. Суд щодо нього продовжується. За цей час Аксьонов встиг вдруге стати мером Добропілля та бере участь у довиборах до Ради. Бойовиків у Добропіллі та Новодонецькому не було, оскільки місто майже одразу взяли під контроль прихильники України. Після початку війни Аксьонов утік до окупованого Криму та отримав там паспорт РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто лідирує на довиборах у Раду: дані екзитполів

28 березня у 2 округах у Донецькій та Івано-Франківській областях відбулися довибори до Верховної Ради. Результати оголосять не пізніше 12 квітня.

За даними екзитполу, у Аксьонова 65,5% голосів виборців, які прийшли на дільниці 28 березня. Адвокат Валентин Рибін, який балотувався від "Партії Шарія", набрав 14,8% голосів.

Зараз ви читаєте новину «У Раду може потрапити організатор "референдуму ДНР" і власник російського паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути