Ексклюзиви
пʼятниця, 04 лютого 2011 14:14

У Раді завалили пенсійну реформу

У Раді завалили пенсійну реформу

Комітет Верховної Ради з питань соцполітики та праці пропонує відхилити урядовий проект Пенсійної реформи і звільнити першого заступника міністра соцполітики Василя Надрагу.

Відповідне рішення було ухвалено комітетом за результатом розгляду проекту Пенсійної реформи, поданого урядом.

Члени комітету також ухвалили рішення звернутися до президента Віктора Януковича з проханням "взяти під особистий контроль виконання плану дій уряду по впровадженню економічних реформ на 2010-2014 рр".

Вони також вимагають "внести пропозиції щодо кадрових змін у міністерстві соціальної політики, зокрема, порушити питання щодо відповідності займаній посаді першого заступника міністра соціальної політики Надраги".

Говорячи про пенсійну реформу, члени комітету зазначили, що вона не вирішує проблему дефіциту пенсійного фонду.

"Змушені констатувати, що комплекс запропонованих у законопроекті заходів не вирішує проблеми фінансової стабілізації солідарної системи пенсійного страхування", - йдеться у заяві.

Члени комітету висловили жаль з приводу того, що "так широко анонсоване запровадження пенсійної реформи звелося до пропозицій впровадити більш жорсткі умови пенсійного забезпечення".

Вони нагадали, що уряд вирішив підвищити вік виходу на пенсію і величину нормативного страхового стажу, переглянути умови призначення та перерахунку пенсій, виплати пенсій працюючим пенсіонерам тощо.

"Особливе занепокоєння" у членів комітету викликало те, що "пропонується також змінити не на краще умови пенсійного забезпечення" військовослужбовцям, інвалідам, батькам та дружинам військовослужбовців, які загинули під час проходження військової служби тощо.

Комітет з питань соцполітики та праці очолює "регіонал" Василь Хара, його заступником є "регіонал" Ярослав Сухий.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Раді завалили пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути