понеділок, 07 грудня 2020 10:57

У Раді закликають бойкотувати мураєвський телеканал, який запустив в ефір пособника бойовиків

У Раді закликають бойкотувати мураєвський телеканал, який запустив в ефір пособника бойовиків
Ефір відбувався у минулу п'ятницю.

Телеканал "Наш", пов'язаний з колишнім нардепом і "регіоналом" Євгеном Мураєвим, 4 грудня включив в ефір одного з ватажків бойовиків ЛНР Родіона Мірошника. Той озвучував антиукраїнські заяви в руслі російської пропаганди.

Під час ефіру ведучий Макс Назаров сказав ватажку бойовиків: "Чем вы отвечаете на агрессию?".

У студії це все слухали низка народних депутатів - з "Батьківщини" Вадим Івченко, "Слуги народу" - Святослав Юраш і Олексій Мовчан, Олександр Лукашов з ОПЗЖ. Деякі навіть включилися в розмову.

Лише присутній колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука покинув студію.

Того ж вечора в ефірі телеканалу був спікер Дмитро Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло медведчуківських і мураєвських телеканалів показали в одному відео

На це відреагувала народна депутатка, колишня віце-спікерка Ірина Геращенко, яка закликала бойкотувати телеканал.

"Нєкій мірошник- не просто фсбшна шістка і пособник бойовиків. Він не просто брав безпосередню участь у трагічних подіях весни- літа 2014 року, коли росіяни вдерлися на Донбас. Усе набагато гірше.

Перед війною цей ниций покидьок очолював Луганську обласну телекомпанію. Потім, у перші місяці війни, в її підвалі була катівня, де мордували наших військових і проукраїнських цивільних та фільмували тортури. Мірошнік склав списки проукраїнськи налаштованих журналістів і передав їх в місцеве так зване МГБ і на блок-пости, щоб вони з родинами не могли виїхати з окупованого Луганська.

І ось покидька, який безпосередньо причетний до передачі українських журналістів і патріотів "МГБ", який є реальним подільником бойовиків, включають в ефір українського телеканалу? Там сидять депутати і починають з ним про щось дискутувати, легітимізуючи це чучело.

Я давно не ходжу на цей телеканал і закликаю інших українських політиків бойкотувати цю пропагандистську контору. Про Нацраду мовчу. Її просто не існує", - заявила Геращенко.

"Проросійська помийка під назвою телеканал "Наш" днями показувала у прямому ефірі терориста з так званої ЛНР Родіона Мірошника. Це відбулось як частина рольових ігр, які організував ведучий цієї помийки Назар Діордіца (Макс Назаров. - Gazeta.ua). Присутні в залі, серед яких нардеп від "Слуги народу" Юраш, не намагались закрити рота терористу. Це й не дивно, адже депутати Зеленського часто ходять на ефіри пропагандистів та своєю присутністю їм допомагають", - написав у Facebook громадський діяч Сергій Стерненко.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У Раді закликають бойкотувати мураєвський телеканал, який запустив в ефір пособника бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути