четвер, 08 жовтня 2020 17:19

У Раді вимагатимуть звільнення міністра Степанова

У Раді вимагатимуть звільнення міністра Степанова
У Раді заявляють, що МОЗ поширює неправдиву інформацію щодо реальної заповнюваності ліжок інфекційних лікарень. Фото: УНН

У парламенті вимагають скликати позачергове засідання Верховної Ради для звільнення міністра охорони здоровʼя Максима Степанова, який нібито остаточно втратив контроль над поширенням коронавірусу в Україні. Про це йдеться в заяві партії "Голос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про важкий коронавірусний період

"У нього були всі фінансові й технічні можливості для ефективного протистояння поширенню вірусу, але відповідні заходи або відсутні, або безрезультатні. Ми вимагаємо призначення антикризового управлінця в цій сфері", - наголоси нардепи партії.

"Голос" вимагає першочергово виділити з держбюджету кошти на збільшення потужностей державних лабораторій, які проводять тести на Covid-19. Оскільки Україна потребує проведення не менше 100 тис. тестів на добу.

Також гроші потрібні на устаткування лікарень для хворих, розгортання додаткових ліжок, забезпечення необхідними засобами та обладнанням, додають у політсилі.

"Сьогодні в різних областях України людям уже відмовляють в госпіталізації і відправляють додому помирати. Круговуа поруку брехні влади про стан справ у лікарнях має бути розірвано. Вибори не причина приховувати правду від людей".

Окрім цього, "Голос" закликав правоохоронців перевірити інформацію про незаконне запровадження в українських лікарнях квот на госпіталізацію хворих на Covid-19 та "факти поширення Міністерством охорони здоров'я неправдивої інформації" щодо реальної заповнюваності ліжок інфекційних лікарень.

Станом на ранок 8 жовтня, в Україні зафіксували рекордну кількість нових випадків захворювання на коронавірус — 5397. Загалом маємо 244 734 лабораторно підтверджених випадки Covid-19. Із них 4690 - летальні. 93 пацієнтів померли за останню добу. І це також рекордна кількість. Подолали хворобу 108 233 пацієнтів, із них за останню добу - 2263.

Від 5 жовтня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. До червоної зони потрапили лише два міста — Тернопіль і Канів (Черкаська область).

Зараз ви читаєте новину «У Раді вимагатимуть звільнення міністра Степанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути