вівторок, 30 червня 2020 12:54

У Раді розглядають законопроєкт про легалізацію грального бізнесу

У Раді розглядають законопроєкт про легалізацію грального бізнесу
Законопроєкт дозволяє розташовувати зали з ігровими автоматами тільки в готелях, які мають три, чотири або п'ять зірок. Фото https://unsplash.com

Верховна Рада розпочала розгляд законопроєкту про легалізацію в Україні грального бізнесу. До документу подали майже 3500 поправок.

Законопроєкт розглядають у 2-му читанні. Через таку кількість поправок розгляд документу може затягнутися на кілька днів. Про це йдеться на сайті Ради.

Національне агентство з питань запобігання корупції бачить корупційні ризики в законопроєкті про легалізацію грального бізнесу. У висновку зазначено, що проєкт закону має велику кількість корупційних норм, які можуть призвести до появи тіньового ринку грального бізнесу. А також створити корупційні схеми при отриманні дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет Ради підготував до 2-го читання законопроєкт про гральний бізнес

Президент Володимир Зеленський у серпні 2019 року заявив, що хоче частково легалізувати в Україні азартні ігри. За його словами, це буде корисно для розвитку туристичного бізнесу.

Верховна Рада ухвалила цей законопроєкт у 1-му читанні 16 січня 2020 року. Документ запроваджує кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії. Також законопроєкт дозволяє розташовувати зали із гральними автоматами тільки в готелях, які мають 3, 4 або 5 зірок. Крім того, згідно з документом, резидентам держави-агресора буде заборонено мати гральний бізнес на території України. Законопроєктом передбачається і регулювання "класичних" лотерей.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розглядають законопроєкт про легалізацію грального бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути