Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 14:24

У Раді пропонують не виганяти держслужбовців на пенсію

У Раді пропонують не виганяти держслужбовців на пенсію
За дане рішення проголосували 260 нардепів. Фото: ТСН

Верховна Рада підтримала у 1-му читанні законопроєкт, яким пропонують зняти вікові обмеження для роботи на державній службі.

За дане рішення проголосували 260 нардепів. Про це йшлося на засіданні парламенту.

"Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що комітет з питань організації держвлади та місцевого самоврядування рекомендував ВР прийняти в 1-му читанні законопроєкт і скоротити строки подання зауважень та пропозицій до 2-го читання наполовину.

Нардеп вважає, що прийняття цього закону сприятиме ефективному функціонуванню державних органів та гнучкому підходу у врегулюванні граничного віку перебування на державній службі відповідно до практики законодавства країн-членів ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков відчитав нардепів за фотосесію на засіданні Ради

Депутат від групи "За майбутнє" Тарас Батенко заявив, що група готова підтримати законопроєкт лише в 1-му читанні, оскільки має певні застереження. Він також висловив переживання, що такий закон може відштовхнути молодь, яка не зможе зайняти певні посади і змушена буде їхати за кордон.

Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко згадав про Вітольда Фокіна, якого повертали до влади. Він додав, що нині все скидається на те, що влада шукає дорослих.

Член "Опозиційної платформи - За життя" Нестор Шуфрич зазначив, що правильно залучати досвід. Політик додав, що його фракція підтримуватиме цей законопроєкт.

Альона Шкрум від "Батьківщини" заявила, що це абсолютно правильний законопроєкт, оскільки владі потрібні досвідчені, професійні і чесні люди.

Нардепи також наполовину скоротили строки подання зауважень та пропозицій до 2-го читання цього закону.

Верховна Рада підтримала в 1-му читанні законопроєкт щодо встановлення відповідальності за невиконання обов'язків депутата місцевої ради. Також ухвалили закон, який забороняє голосувати за рішення місцевих рад депутатам, у яких є конфлікт інтересів.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують не виганяти держслужбовців на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути