четвер, 03 грудня 2020 13:57

Рада придумала заборони та штрафи місцевим депутатам

Рада придумала заборони та штрафи місцевим депутатам
Нардепи у Верховній Раді. Фото: 24 канал

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт щодо встановлення відповідальності за невиконання обов'язків депутата місцевої ради. Також ухвалили закон, який забороняє голосувати за рішення місцевих рад депутатам, у яких є конфлікт інтересів.

За встановлення відповідальності щодо невиконання обов'язків депутата проголосували 309 нардепів із 341, зареєстрованого в сесійній залі.

Згідно з законопроєктом недотримання строків надання відповіді на депутатське звернення місцевого депутата, надання неправдивої або неповної інформації на таке звернення тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від 10 до 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - від 170 до 425 грн.

Повторне протягом року вчинення такого ж порушення тягне за собою накладення штрафу від 25 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - від 425 до 850 грн.

Недотримання встановлених законом строків надання відповіді на депутатський запит депутата місцевої ради, надання неправдивої або неповної інформації на такий запит тягнуть за собою накладення штрафу на чиновників від 100 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - від 1 тис. 700 до 4 тис. 250 грн.

Повторне протягом року вчинення такого порушення карається штрафом від 250 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 4 тис. 250 до 6 тис. 800 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мур-мур, цілувати тебе хочу, як минулого разу" - одружений "слуга" листувався з коханкою в Раді

За заборону голосувати за рішення міськрад, де є конфлікт інтересів, проголосував 261 нардеп із 226 необхідних.

Згідно з законом у такому разі представники місцевої ради зобов'язані повідомити про наявність конфлікту інтересів, не вчиняти дії і не ухвалювати рішення в таких умовах.

Депутати Верховної Ради визначили поважні причини відсутності на пленарних засіданнях і засіданнях комітетів. За законопроєкт проголосували 248 нардепів.

3 грудня голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання парламенту зробив зауваження нардепам, закликавши їх іти працювати.

Зараз ви читаєте новину «Рада придумала заборони та штрафи місцевим депутатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути