вівторок, 28 квітня 2020 16:00

У Раді підтримали законопроєкт, який дозволить звільнити Ситника

У Раді підтримали законопроєкт, який дозволить звільнити Ситника
Підтримали законопроєкт, який дасть змогу звільнити Артема Ситника. Фото: Facebook/НАБУ 

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності підтримав законопроєкт про "підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах".

Про це повідомив депутат від "Європейської солідарності", автор законопроєкту Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook.

"Комітет ВР з правоохоронної діяльності підтримав мій законопроєкт про неможливість корупціонерам працювати в антикорупційних органах, який, зокрема, дасть змогу звільнити директора НАБУ Ситника як особу, внесену до національного реєстру корупціонерів України", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рябошапка розповів, як Баканов рятує Приватбанк від НАБУ

На сторінці НАБУ у Facebook зазначили, що передбачена в документі норма, яка дає можливість звільнення як працівників, так і директора НАБУ, суперечить Закону України "Про НАБУ". В останньому визначено, що директора Національного бюро не може бути звільнено, а указ президента України про його призначення не може бути скасовано, крім підстав, зазначених в окремих пунктах закону, стверджується в коментарі НАБУ.

Артем Ситник – український юрист, колишній слідчий прокуратури, перший директор Національного антикорупційного бюро України (з 16 квітня 2015 р.).

Зараз ви читаєте новину «У Раді підтримали законопроєкт, який дозволить звільнити Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути