Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2011 14:35

У Раді не проти єдиного радіаційного сховища у Чорнобильській зоні

У Раді не проти єдиного радіаційного сховища у Чорнобильській зоні

Створення в Україні єдиного сховища відпрацьованих джерел радіації на території Чорнобильської зони є правильним рішенням, оскільки зекономить витрати державного бюджету та посприяє вирішенню екологічної проблеми.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив член Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Тарас Стецьків.

"Думаю, що це є правильно. Особливо якщо це робиться за найновішими західними стандартами і технологіями. Адже Україна тоді не буде витрачати гроші на вивіз відпрацьованого ядерного палива закордон", - пояснив Стецьків.

Крім того, за його словами, таке централізоване сховище вирішує екологічну проблему і є дуже добрим науковим полігоном для вивчення властивостей відпрацьованого ядерного палива, а також для використання елементів його розпаду в подальших промислових та економічних цілях.

Нагадаємо, сховище відпрацьованих джерел радіації планують відкрити в Чорнобильській зоні в 2013 році. Про це повідомив голова держагентства з управління зоною відчуження Володимир Холоша під час відвідин комплексу "Вектор", де й мають намір розмітити сховище. За його словами, там зберігатимуть відходи лише з території України.

Зараз ви читаєте новину «У Раді не проти єдиного радіаційного сховища у Чорнобильській зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути