пʼятниця, 12 квітня 2019 11:00

У Раді хочуть справу за "розстріл парламенту" у серіалі "Слуга народу"

У Раді хочуть справу за "розстріл парламенту" у серіалі "Слуга народу"
В одному з епізодів серіалу герой Володимира Зеленського, президент Василь Голобородько, розстріляв депутатів. Фото: KP.UA

Віце-спікер Ірина Геращенко хоче бачити від поліції провадження щодо "мови ворожнечі" у серіалі "Слуга народу", де є сцена розстрілу парламенту.

Про це вона заявила на годині запитань до уряду.

"Чи буде заведена кримінальна справа проти авторів, сценаристів і виконавця головної ролі фільму "Слуга народу", у якому розстрілюється парламент і потім є похорони президента? Хочу нагадати, що наша колежанка Савченко за такі тільки думки утримується у слідчому ізоляторі... Прошу це сприймати як депутатський запит, і отримати сьогодні таку кримінальну справу", - сказала Геращенко.

Вона наголосила, що вітає припинення мови ворожнечі в мережі, якщо такі заходи будуть невибірковими.

"Основне завдання поліції — це профілактика злочинності та попередження злочину. Ви можете подати звернення і Національна поліція у визначений термін дасть обґрунтовану відповідь", — відповів їй присутній заступник глави МВС Вадим Троян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось нове провокаційне відео із Зеленським

Напередодні поліція відкрила кримінальне провадження за фактом поширення відеоролика, в якому кандидата на посаду президента Володимира Зеленського нібито збиває вантажівка. Її кваліфікували за статтею "погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча".

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть справу за "розстріл парламенту" у серіалі "Слуга народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути