пʼятниця, 29 жовтня 2010 14:04

У "Свободі" вже знають, на кого спишуть фальсифікації виборів

У "Свободі" вже знають, на кого спишуть фальсифікації виборів

Член політради ВО "Свобода" Андрій Іллєнко закликає український народ до громадського тиску на членів виборчих комісій з метою уникнення фальсифікації місцевих виборів.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю.

"Є два найбільших побажання, щоб ці вибори були чесними чи принаймні відбувалися в межах правового поля. Перше: ті члени дільничних комісій, які є від парламентської опозиції, не ставали тушками і до кінця захищали громадян і їхні голоси. Друге, щоб кожен громадянин, який іде голосувати, казав кожному члену дільничної комісії: "Я вас ні в чому не звинувачую. Але просто попереджую, що будь-яке порушення виборчого законодавства тягне за собою кримінальну відповідальність. Думаєте, вас ця влада буде прикривати? Насправді, вона використає вас, як одноразовий засіб, а потім скине на вас всю відповідальність. Сидіти будете ви. Тому якщо ви не хочете мати проблеми, не фальсифікуйте вибори", - зазначив "свободівець".

"Якщо хоча б 10-20 людей за день так поспілкуються з членами комісій, а після голосування почекають під дільницями, поки рахуються протоколи, навіть у матьорих фальсифікаторів дрогнуть руки", - зазначив Іллєнко.

"Ми маємо їм довести, що український народ – це не бидло, і громадяни захистять свій вибір. Впевнений, ми не дамо їм сфальсифікувати вибори", - наголосив "свободівець".

За його словами, влада всіляко перешкоджає виборчому процесу.

"Закон, за яким сьогодні відбуваються вибори – це просто інструкція по фальсифікації виборів. Причому прийнята перед самими виборами таким чином, що немає часу до нього пристосуватися. Ми по всій країні бачимо, що твориться абсолютний беспредел. Створюються перешкоди для реєстрації кандидатів, відбуваються спроби незаконного зняття з реєстрації на посади міських голів і в депутати. По всій Україні йде тиск", - пояснив Іллєнко.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" вже знають, на кого спишуть фальсифікації виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути