середа, 09 липня 2008 14:44

У "Самообороні" розповіли, як Пукшин "в жорсткій формі" вимагав відібрати у Жванії паспорт

У "Самообороні" розповіли, як Пукшин "в жорсткій формі" вимагав відібрати у Жванії паспорт
"Народна самооборона" заявляє, що секретаріат президента переслідує з політичних мотивів депутата "НУ-НС" Давида Жванію і намагається позбавити його громадянства України й вилучити український паспорт.

Про це йдеться в заяві, розповсюдженій прес-службою "Народної самооборони".

"7 липня 2008 року до керівництва ГУМВС особисто прийшов заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин [...], і почав вимагати негайно скасувати постанову від 1999 року про прийняття до громадянства України Жванії та відібрати в нього паспорт громадянина України", - сказано в ній.

При цьому Пукшин пред"явив копію ухвали Колегії суддів з цивільних справ Апеляційного суду Києва про відміну рішення Радянського райсуду Києва від 30 вересня 1999 року в справі Жванії та направлення справи на новий розгляд до Святошинського райсуду Києва, зазначає "НС".

"7 липня Апеляційний суд Києва повідомив, що дана ухвала ще не оформлена належним чином з технічних причин, у зв"язку з чим її було видано тільки 8 липня", - вказує "НС".

"Дана ситуація свідчить про змову секретаріату президента з деякими суддями Апеляційного суду Києва, які надали ухвалу Колегії суддів з цивільних справ Апеляційного суду Києва в справі Жванії Пукшину 7 липня, а Жванії тільки 8 липня", - заявляє "Народна самооборона".

За її інформацією, "8 липня Ігор Пукшин запросив на нараду до секретаріату президента одного із заступників начальника ГУМВС у Києві та начальника Управління у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб ГУ МВС у Києві".

Там Пукшин нібито "одразу ж, в жорсткій формі, почав вимагати негайно скасувати постанову про надання громадянства України Жванії та відібрати в нього паспорт громадянина України, а отримавши негативну відповідь, почав погрожувати тим, що заступник Генерального прокурора Тетяна Корнякова внесе протест про негайне виконання рішення суду, хоча, як зазначено у рішенні суду, крім направлення справи на новий розгляд, ніяких інших дій не передбачається".

Крім того, додає "НС", Жванія звернувся до Верховного Суду з касаційною скаргою про перегляд справи. У Подільському райсуді Києва за заявою Жванії 8 липня відбулося слухання про скасування "незаконно порушених кримінальних справ проти нього", а екс-заступник начальника ОВІР, "проти якого Генеральною прокуратурою сфабриковано кримінальну справу", оскаржив дане рішення в Шевченківському райсуді Києва.

"Самооборона" нагадує, що за Конституцією України її громадянин не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство.

"Секретаріат президента в особі Пукшина своїм втручанням в роботу судової гілки влади та правоохоронних органів грубо порушує Конституцію, закони "Про громадянство України" та "Про статус народного депутата України", видає незаконні розпорядження, займається переслідуванням з політичних мотивів Жванії, намагається позбавити його громадянства України та вилучити в нього паспорт громадянина України, всупереч Конституції та законів України", - сказано в заяві.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У "Самообороні" розповіли, як Пукшин "в жорсткій формі" вимагав відібрати у Жванії паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути