Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 08:57

У "НУ-НС" бояться повернення на телебачення "темників"

На українське телебачення можуть повернутися "темники" та "політичне замовлення", вважає депутат від блоку "НУ-НС" Ірина Геращенко.

Таке занепокоєння вона висловила в інтерв"ю "Німецькій хвилі" після ухвалення парламентом у першому читанні змін до закону "Про телебачення і радіомовлення".

За цим законопроектом, громадські ради скасовуються, а президентів Національної телекомпанії та Національної радіокомпанії України призначає Верховна Рада.

Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" не голосувала за законопроект, оскільки він, на їхнє переконання, усуває президента від призначення керівників державних медіакомпаній.

Геращенко каже, що ці функції треба повністю передати громадські раді, яка формується навколо УТ-1, або це має робити президент за поданням Кабінету мінімтрів, чи, навпаки, уряд за поданням президента.

"В умовах постійних виборів ми ставимо УТ-1 на межу того, що там кожні півроку мінятиметься керівник. І, звичайно, у парламентаріїв будуть свербіти руки викликати цих керівників на килим і втручатися в редакційну політику. А ще є загроза, що Перший національний перетвориться у дубль каналу "Рада", - зауважила Геращенко.

Вона погоджується з авторами запропонованого законопроекту, що наявна громадська рада при УТ-1 є абсолютно формальною.

Однак Геращенко впевнена, що цю раду не можна ліквідувати, а лише треба вдосконалити механізм її функціонування.

За прогнозами депутата від "НУ-НС", зміни до закону "Про телебачення і радіомовлення", які пропонує Партія регіонів та БЮТ, у такому вигляді остаточно ухвалені не будуть.

Зараз ви читаєте новину «У "НУ-НС" бояться повернення на телебачення "темників" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути