четвер, 12 серпня 2010 14:39

У "Газпромі" не бачать підстав для "побачення" їхніх топ-менеджерів з СБУ

У "Газпромі" не бачать підстав для "побачення" їхніх топ-менеджерів з СБУ

Процесуальних підстав для виклику голови "Газпрому" Олексія Міллера та його заступника Валерія Голубєва для дачі свідчень у СБУ немає.

Про це сказало високопоставлене джерело газети "Комерсант-Україна" в "Газпромі", коментуючи заяву адвоката екс-заступника голови Держмитниці України Анатолія Макаренка - Юрія Сухого.

"Жодних процесуальних підстав для виклику Олексія Міллера й Валерія Голубєва для дачі свідчень немає", - сказало високопоставлене джерело в "Газпромі".

За словами співрозмовника газети, російський монополіст підписав з Україною законні угоди.

"А якщо українські чиновники незаконно розмитнили цей газ, ми не несемо за це жодної відповідальності", - сказав він.

Джерело в Мінпаливенерго підтвердило, що зараз викликати Міллера й Голубєва "не має сенсу".

"У СБУ й так достатньо підстав, щоб притягти усіх трьох до кримінальної відповідальності й без свідчень менеджерів "Газпрому", - вважає цей співрозмовник.

Залучати менеджерів "Газпрому" як свідків, на його думку, доцільно в процесі розгляду законності повернення 12 млрд кубометрів газу РУЕ. В СБУ ж поки відмовляються від коментарів.

Рішення про повернення було прийняте Стокгольмським арбітражним судом, куди РУЕ звернулася з позовом до "Нафтогазу". У серпні воно має бути затверджене або опротестоване арбітражним судом України.

Нагадаємо, що 8 червня СБУ порушила кримінальну справу за фактом розтрати службовцями НАК "Нафтогаз України" транзитного газу, що належав РУЕ ("Газпром" володіє 50% акцій, Дмитро Фірташ - 45%, Іван Фурсін - 5%).

Макаренко, зокрема, звинувачують у незаконному розмитненні навесні 2009 року 11 млрд кубометрів газу

По цій же справі арештовано колишнього першого заступника голови правління "Нафтогазу Укра Ігоря Діденка, а також заступник керівника енергетичної митниці Тараса Шепітька.

Зараз ви читаєте новину «У "Газпромі" не бачать підстав для "побачення" їхніх топ-менеджерів з СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути