Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2024 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна нова термінова проблема на тлі перевиборів - розвідка

У Путіна нова термінова проблема на тлі перевиборів - розвідка
За останні місяці в 16 населених пунктах Росії відбулися збої в опаленні. Фото: eastnews.ua

Повномасштабна війна проти України та скорочення витрат на ЖКГ призвели до масових відключень електрики й теплопостачання на території Російської Федерації в умовах зими.

Російському диктатору Володимиру Путіну тепер необхідно терміново вирішити цю проблему до березня, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"За останні місяці в 16 населених пунктах РФ відбулися збої в опаленні. В умовах мінусової температури вони ускладнюють проблему, яка переслідувала російські міста й селища протягом десятиліть, але, ймовірно, стала ще гострішою через російську політику воєнного часу", - йдеться у свіжому звіті британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін залучив до війни проти України найманців із Малайзії

Росія завжди віддавала пріоритет військовим витратам на реінвестування в громадську інфраструктуру, особливо після вторгнення в Україну. Багатьом регіональним урядам пропонували взяти на себе тягар проблем при скороченні асигнувань із Москви. Це призвело до падіння витрат на технічне обслуговування.

Мобілізація також призвела до нестачі робочої сили в усіх галузях, включаючи кваліфікованих інженерів-теплотехніків та сантехніків.

"Путін доручив міністру з надзвичайних ситуацій Олександру Куренкову забезпечити росіян теплом та електрикою. Вирішення цієї проблеми, ймовірно, є ключовим завданням російського диктатора напередодні майбутніх президентських виборів у РФ", - додали у Міноборони Великої Британії.

Масовані удари Росії по цивільній інфраструктурі України, зокрема атака вранці 23 січня, - це спроба Москви знизити бойовий дух українців. Росіяни таким чином намагаються зламати волю українського населення і його оборону, заявив учора координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час виступу на брифінгу. Президент РФ Володимир Путін міг обрати подібну тактику свідомо.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна нова термінова проблема на тлі перевиборів - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути