вівторок, 27 червня 2017 15:48

У Путіна неохоче відреагували на заяву Макрона про українську княжну

У Путіна неохоче відреагували на заяву Макрона про українську княжну
В Кремлі не надто охоче коментують заяву президента Франції Еммануеля Макрона про Королеву Франції Анну Київську. Фото: ТАСС

У Кремлі не надто охоче коментують заяву президента Франції Еммануеля Макрона про королеву Франції Анну Київську. Речник президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на цю заяву короткою відмовкою.

Про це пише УНІАН.

На запитання журналста про те, як у Кремлі ставляться до висловлювання Макрона про те, що саме Анна Київська почала тисячолітню історію відносин Києва і Парижа, України і Франції, Пєсков сказав: "Розумієте в чому справа, скажімо так: Київська Русь – вона в історії була – навряд чи це хтось може заперечувати. Тут нічого додавати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон поставив на місце Путіна у питанні княжни Анни Київської

29 травня під час виступу у Франції президент РФ Володимир Путін назвав київську княжку Анну Ярославну "русской". Заявив, що французько-російські стосунки почалися з її шлюбу з Генріхом I 1051 року.

Анна Ярославна (також у країнах Західної Європи відома як Анна Київська; близько 1032 - після 1075) - середня донька великого князя Київського Ярослава Мудрого та його другої дружини Інгігерди (Ірини) - доньки короля Шотландії і Швеції.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна неохоче відреагували на заяву Макрона про українську княжну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути