вівторок, 15 серпня 2017 11:30

У Путіна два варіанти на осінь щодо України - Піонтковський

У Путіна два варіанти на осінь щодо України - Піонтковський
Президент Росії Володимир Путін може піти на ескалацію, вважає російський політолог Андрій Піонтковський. Фото: EPA/UPG

Після введення нових американських санкцій у Кремля є два варіанти, зокрема щодо України: відступати, пішовши на поступки Заходу, або ж підвищувати градус конфлікту, йти на ескалацію.

Про це пише російський політолог Андрій Піонтковський на "Апостроф".

Фінансовій розвідці США доручається протягом 180 днів зібрати всі дані про активи російської верхівки на Заході, нагадує експерт.

"Ясно, що це викликає досить серйозну внутрішньополітичну кризу в Росії. Майбутній президент РФ буде визначатися не на виборах 18 березня наступного року - він визначається зараз, у закулісних рішеннях цих людей, про яких йде мова в американському законі. Вони розуміють, що руйнуванням всього їхнього звичного існування вони зобов'язані зовнішньополітичним авантюрам Володимира Путіна, і що із цієї ситуації потрібно якось виходити. Обговорюють два варіанти. Або те, що я називаю гібридною капітуляцією - якось домовитися із Заходом про умови, які він буде готовий прийняти як відступ Росії (всередині країни це можна буде продати як перемогу). Один з обговорюваних у Москві варіантів - як би піти c Донбасу, зберігши при цьому Крим. А інший варіант - це гібридна ескалація: підвищити ставки в конфлікті, влаштувати якісь військові провокації щодо України або тієї ж Білорусі. Знову ж таки, з метою залякати Захід, а потім змусити його піти на якусь прийнятну для Росії угоду", - прогнозує Піонтковський.

Маневри "Захід-2017", які самі по собі і раніше викликали серйозні побоювання і в Україні, і в Білорусі, тепер стають тривожними, вважає політолог.

"Це як раз ідеальна можливість для Москви промацати Захід такою гібридною ескалацією", - пояснює він.

"У Москві не розуміють, наскільки різко змінилося в Вашингтоні ставлення до путінської Росії. Що стосується України, то найменший крок Росії в ескалації конфлікту негайно викличе рішення - воно, власне, вже підготовлене Пентагоном - про передачу Україні летальної оборонної зброї, що різко підвищить для Москви ціну подальшої агресії. У будь-якому випадку, вересень буде дуже цікавим місяцем", - резюмує Піонтковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може повестися, як Гітлер - Україну закликали готуватися до війни

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна два варіанти на осінь щодо України - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути