Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2017 16:12

У продажі бізнесу Порошенка з'явилися нові подробиці

У продажі бізнесу Порошенка з'явилися нові подробиці
Продаж кондитерської корпорації "Roshen", яка належить президентові Петру Порошенку, виявився складним завданням для компаній-агентів. Фото: biz.liga.net

Продаж кондитерської корпорації Roshen, яка належить президентові Петру Порошенку, виявився складним завданням для компаній-агентів. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів головний директор компанії Rothschild у СНД Джованні Сальветти.

"Коли ми разом з ICU (засновником компанії є голова Нацбанку Валерія Гонтарева. - Gazeta.ua) прийняли цей мандат, ми знали, що це - дуже складне завдання. Ми насправді дуже постаралися, і компанія надала всю необхідну інформацію. Ми зв'язалися з усіма основними світовими гравцями, які працюють у цьому секторі: європейцями, північноамериканцями, азіатами, а також з деякими великими інвестиційними фондами", - сказав він.

"Потрібно усвідомлювати, що тільки гравці глобального рівня можуть дозволити собі купити таку велику компанію, вартість якої в нормальних ринкових умовах становитиме приблизно кілька мільярдів доларів", – сказав Сальветті.

Всі потенційні покупці виявилися байдужими до цієї можливості.

"Українсько-російський криза була на піку, і її розвиток був непередбачуваним, особливо в той час. Фактично, всі зацікавлені сторони повідомили нам, що не готові взяти на себе такий високий ризик і ввічливо відмовлялися від можливості", – заявив він.

Передання частки Порошенка в Roshen у сліпий траст є єдиним робочим варіантом, зауважив директор компанії Rothschild.

"Це рішення було найкращою альтернативою міжнародної практики для таких ситуацій", – резюмував Сальветті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко повернув собі звання мільярдера

Петро Порошенко під час передвиборної кампанії 2014-го обіцяв продати бізнес. Однак не зробив цього. У січні торік передав корпорацію Roshen до "сліпого трасту" — це вид довірчого управління активами.

Зараз ви читаєте новину «У продажі бізнесу Порошенка з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути