Ексклюзиви
четвер, 26 жовтня 2017 15:35

Порошенко повернув собі звання мільярдера

Порошенко повернув собі звання мільярдера
Вперше за чотири роки Петро Порошенко повернув собі звання мільярдера. Фото: Reuters

Донецький бізнесмен Рінат Ахметов знову очолив список найбагатших українців, а президент Петро Порошенко повернув собі звання мільярдера.

Про це йдеться у рейтингу "ТОП-100 найбагатших українців", складеному журналом "Новое время" та інвестиційною компанією Dragon Capital, пише "УНІАН".

Практично ніхто з великих капіталістів ще не повернувся до докризового рівня оцінки власних активів. Тим не менше, цього року Порошенко повернув собі звання мільярдера - вперше за чотири останні роки. Відзначається, що в першій десятці найбагатших просіли лише Ігор Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов. Це через націоналізацію у грудні 2016-го Приватбанку, що належав їм.

На першому місці, як і минулого року, опинився олігарх Рінат Ахметов. Його статки оцінюються в $6,9 млрд, що на 69% більше в порівнянні з минулим роком. Друге місце зайняв олігарх Віктор Пінчук ($1,4 млрд, +13%). Замикає першу трійку Костянтин Жеваго ($1,4 млрд, +209%).

В абсолютному значенні більше всіх примножив статки лідер рейтингу Ахметов - він став багатшим на $2,8 млрд, що дорівнює сукупним статкам Пінчука і Жеваго.

На четвертому місці рейтингу - нардеп Вадим Новинський ($1,2 млрд, +113%). А п'яту сходинку зайняв Петро Порошенко ($1 млрд, +7%).

Шосту сходинку рейтингу посів Ігор Коломойський ($1,0 млрд, -11%), а на сьомому місці - Геннадій Боголюбов ($763 млн, -9%).

Лідером за втратами в 2017-му став Коломойський, який втратив за рік $129 млн і ледь не залишив лігу українських доларових мільярдерів.

Падіння могло виявитися і більшим, проте зростання цін на руду й метали стало драйвером зростання капіталізації феросплавних заводів і Криворізького залізорудного комбінату.

Замикають першу десятку рейтингу олігархи Дмитро Фірташ ($746 млн, +14%), Юрій Косюк ($693 млн., +10%), Олександр і Галина Гереги ($688 млн, +5%).

Сумарні статки всіх учасників рейтингу - $26,7 млрд, що на 33% більше, ніж в 2016 році.

"Такий результат говорить про те, що національна економіка все ще сконцентрована в руках невеликої групи осіб", - йдеться в матеріалі журналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні проблеми, які турбують українців

Українці в середньому витрачають на їжу від 55% своїх доходів, але малозабезпечені громадяни - до 75%. Основні статті витрат на сьогодні - продукти, комунальні послуги і ліки. Більшість жителів не можуть дозволити собі подорожі або покупку речей.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко повернув собі звання мільярдера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути