вівторок, 24 жовтня 2017 16:12

Назвали головні проблеми, які турбують українців

Назвали головні проблеми, які турбують українців
Українців найбільше хвилює війна на Сході і комунальні тарифи, які зростають. Фото: lomolenobl.ru

Українців найбільше хвилює війна на Донбасі і комунальні тарифи, які зростають.

Про це йдеться у результатах дослідження споживчих настроїв українців компанією The Nielsen Global Consumer Confidence and Spending Intentions Survey, пише "УНН".

Абсолютна більшість українців продовжує вважати, що країна перебуває у стані кризи. Кількість занепокоєних кризою співвітчизників скоротилася з 95% в IV кварталі 2016-го до 91% у ІІ кварталі 2017-го.

Також українці продовжують переживати за війну на Донбасі - 34%. Поряд із цим у списку головних проблем, що непокоять споживача, перше місце посідає зростання тарифів на комунальні послуги - 28%. Друге та третє місце в рейтингу причин для занепокоєння посідає зростання цін на продукти харчування - 21% і стан економіки - 19%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 68% українців не довіряють президентові, 73% - урядові

Для порівняння, у Європі тероризм та імміграція лідирують серед основних причин стурбованості людей у II кварталі 2017 року - 27%.

Варто також відзначити, що у 25% українських споживачів не залишається вільних коштів після покриття покупки товарів першої необхідності.

"Ті, у кого вони залишаються, витрачають вільні гроші на новий одяг (33 відсотки), на відпустку (28 відсотків) і роблять заощадження (25 відсотків)", - йдеться у повідомленні.

Дослідження глобальної споживчої довіри Nielsen проводили з 9 по 27 травня 2017 року. Всього опитали понад 30 тис. онлайн-споживачів з 63 країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Європи, Латинської Америки, Близького Сходу, Африки та Північної Америки.

Українці в середньому витрачають на їжу від 55% своїх доходів, але малозабезпечені громадяни - до 75%. Основні статті витрат на сьогодні - продукти, комунальні послуги і ліки. Більшість жителів не можуть дозволити собі подорожі або покупку речей.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головні проблеми, які турбують українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути