субота, 14 квітня 2012 01:19

У ПР не збираються змінювати закон про вибори, хоча правки внести не проти

У ПР не збираються змінювати закон про вибори, хоча правки внести не проти
Чи будуть ще зміни до виборчого закону, в ПР не знають. Фото: www.edc.org.ua

До закону про вибори потрібно внести ще декілька правок, але це викличе негативну реакцію.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Наша задача була підготувати закон, якому вірило б суспільство і політикум. Це була головна мета. Тому ми шукали консенсус з усіх напрямків. Коли стали шукати голоси в рамках більшості, наші колеги настійно нам порекомендували включити цю норму (про подвійне балотування - ред.), Інакше у нас були б проблеми голосування за цей законопроект", - розповів він.

У той же час, Єфремов запевнив, що завжди говорив про те, що норма про паралельне балотування неправильна.

"Якщо людина хоче якимось чином себе підстрахувати і там і там, то напевно щось не те. І це, за великим рахунком, обман виборців. Якщо ти чесно йдеш на вибори, ти вибираєш або партійний список, коли ти довіряєш своєї партії, бо ти йдеш по мажоритарному округу і тоді працюєш з виборцями безпосередньо на цьому окрузі, але в тебе немає якогось подвійного захисту", - пояснив лідер фракції ПР.

"Опозиція каже, що хтось весь час бажає переглянути закон про вибори. Ми не бажаємо перегляду закону про вибори. Я одразу кажу. Конституційне рішення носить пряму дію, воно не вимагає перегляду закону", - сказав він.

Єфремов поскаржився, що в закон про вибори необхідно ще внести деякі правки, але це викличе багато обурення.

"Але враховуючи той настрій, який є в політикумі, що бояться перегляду, раптом, щось внесуть таке, що потім позначитися на якійсь політичній силі, напевно, це робити не треба", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання, чи буде ще внесено зміни до закону про вибори "регіонал" сказав: "Ні. Я не можу сказати. Зарікатися ніхто не може, тому що будь-хто, набравши певну кількість голосів, може подати і до Конституційного суду, якщо щось побачить".

"Але, принаймні в нашій політичній силі не ставиться така мета переглядати цей законопроект", - підкреслив глава фракції ПР.

Нагадаємо, Конституційний суд ухвалив рішення про заборону паралельного балотування на виборах до Верховної Ради в 2012 році.

Зараз ви читаєте новину «У ПР не збираються змінювати закон про вибори, хоча правки внести не проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути