пʼятниця, 17 травня 2019 13:13

У Порошенка кажуть, що Зеленський може розпустити Раду

У Порошенка кажуть, що Зеленський може розпустити Раду
Володимир Зеленський після інавгурації може розпустити парламент, кажуть у президента Петра Порошенка. Фото: УНІАН

Обраний президентом Володимир Зеленський після інавгурації матиме можливість достроково припинити повноваження Верховної Ради і призначити позачергові парламентські вибори. Про це заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Чи означає це, що президент Зеленський може все одно розпустити парламент? Так, означає", - сказала Луценко журналістам у кулуарах, пише "Інтерфакс-Україна"

При цьому додала: БПП готова як до чергових, так і позачергових виборів.

Водночас у прес-службі Зеленського заявили: коаліції фактично не існує 3 роки і для змін у країні потрібен дієздатний парламент.

"Сьогодні одна з фракцій у Верховній Раді вирішила вийти з "коаліції". Але як можна вийти з того, чого немає? Фактично коаліції не існує вже 3 роки - відтоді, як її залишили фракції "Самопомочі", "Батьківщини" та Радикальної партії Олега Ляшка. Тому нинішня гра в парламенті - чергове свідчення того, що депутатам байдужі люди, які їх обрали. Продовжити своє безтурботне існування для них важливіше", - повідомляють у команді новообраного президента.

Також прес-служба заявила, що Україна потребує змін і глибинних реформ: "Це запит українського народу. І для його реалізації потрібен дієздатний парламент".

Раніше у фракції "Народний фронт", яка вийшла з коаліції, повідомили: відповідно до Конституції формується нова коаліція, парламент працює до чергових виборів 27 жовтня, уряд і прем'єр-міністр працюють до обрання нового скликання Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпуск коаліції: мережі "малюють" Тимошенко прем'єрство

17 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції. Про це сказав після заяви "Народного фронту" про вихід із більшості.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка кажуть, що Зеленський може розпустити Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути