Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2019 11:00

У Порошенка прокоментували заяву про новий прохід українських кораблів через Керченську протоку

У Порошенка прокоментували заяву про новий прохід українських кораблів через Керченську протоку
Наступного разу українські моряки можуть взяти на борт міжнародних спостерігачів, і тому подивитися на дії РФ, - Бірюков. Фото: з відкритих джерел

19 грудня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна готує новий прохід через Керченську протоку. Радник президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков пояснив, що стоїть за цими словами, в ефірі "Інформаційного вечора" на "5 каналі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найуспішніші операції ООС: звільнені села та "сіра зона"

"Тут усе дуже просто. Згідно з міжнародними домовленостями, законами, угодами, українські військові кораблі мають право безперешкодного проходу з Чорного до Азовського моря і навпаки. Кінець історії. Так, ми продовжимо це робити, незалежно від того, подобається це росіянам чи ні. Ми і далі це робитимемо", – наголосив радник голови МОУ. – Наступного разу візьмемо з собою міжнародних спостерігачів. О"кей, нехай росіяни ще раз спробують щось таке зобразити".

Також Бірюков пригадав, за яких обставин сталася агресія РФ у Керченській протоці.

"Треба пам'ятати: те, що сталося в листопаді, – це суміш усього. По-перше, росіяни самі провокували, тому що вони напевне розраховували на те, що наші військові відкриють вогонь у відповідь. Тоді б вони (РФ – ред.) отримали повний спектр доказів того, що ми поводилися агресивно. Треба ще й пам'ятати, що наші кораблі були захоплені в міжнародних водах. Тобто, це вже за межами всіх розповідей росіян про те, що якийсь із наших кораблів порушив територіальні води. Води чого, Криму? Крим – це Україна. Тому так, наші кораблі ходитимуть і надалі. Ми не можемо сказати: "Ми налякалися і більше не підемо", – заявив співрозмовник.

19 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна готує новий прохід своїх кораблів через Керченську протоку і пропонує міжнародним партнерам взяти в ньому участь.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка прокоментували заяву про новий прохід українських кораблів через Керченську протоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути