середа, 26 грудня 2018 17:52

У Порошенка немає шансів бути переобраним – соціологи

У Порошенка немає шансів бути переобраним – соціологи
Оновлені дані соцопитування, проведеного групою "Рейтинг" показують, що українці не бачать Порошенка наступним президентом України. Фото: Новые Ведомости

Петро Порошенко не зможе ще раз обійняти найвищу державну посаду, оскільки українці не бачать його наступним президентом України. Про це свідчать результати масштабного дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

За результатами останнього всеукраїнського опитування, у другому турі виборів Президента України Порошенко майже вдвічі програє лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Відповідно до соціології, лідерка "Батьківщини" з великим відривом перемагає усіх своїх імовірних супротивників. Так, у другому турі Юлію Тимошенко готові підтримати 34% виборців. Тим часом Петро Порошенко залишається аутсайдером виборчих перегонів: за нього свої голоси збирається віддати лише 18% українців. Такий розподіл електоральних настроїв спостерігається по всій країні: Юлія Тимошенко виграє у Петра Порошенка в усіх 24 областях України.

Окрім того, згідно з результатами соцопитування, українці не вірять у те, що Порошенко взагалі може стати Президентом знову. Лише 12% опитаних вважають, що чинний голова держави переможе на виборах.

Соціологічне опитування проводилося у період з 16 листопада по 10 грудня 2018 року. У дослідженні, здійсненому за методом особистого інтерв'ю, взяли участь 40 000 респондентів, по 1600 у кожній області України (окрім окупованих територій Криму та Донбасу). Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури кожної області. Похибка становить не більше 0.5%.

Нагадаємо, президентські вибори 2019 року стануть сьомими за рахунком. Досі лише одному українському Президенту вдалося обіймати цю посаду два строки поспіль. Леонід Кучма був главою держави з 1994 до 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка немає шансів бути переобраним – соціологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути