Ексклюзиви
четвер, 19 жовтня 2017 12:50

У Порошенка назвали основну "новелу" медреформи

У Порошенка назвали основну "новелу" медреформи
Фото: ng.ru

Надважливим нововведенням в медичній сфері стане телемедицина.

Про це сказала представник президента в парламенті Ірина Луценко на брифінгу.

"Основна новела цього законопроекту - введення телемедичної послуги, телемедичного консиліуму, телемедичного консультування, здачі аналізів і передачі відповідної інформації. Для населення сільської місцевості це дасть можливість не чекаючи "швидкої", не їдучи в район, область чи Київ отримати напряму консультацію від кардіолога, отримати консиліум і швидкий висновок, кваліфіковану допомогу через протоколи, які найближчим часом доведуть до сільських лікарів. Це дасть можливість наповнити медзаклади села, амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти відповідним обладнанням і медикаментами. Це прискорить надання медичної послуги мешканцям села", - сказала Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла про зміни, які чекають на українців після медреформи

19 жовтня Верховна Рада запустила медичну реформу. У другому читанні та в цілому депутати проголосували за проект закону "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів".

Крім того, за основу підтримали проект закону "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості". Цей документ був підготований в адміністрації президента та внесений у парламент за поданням президента Петра Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка назвали основну "новелу" медреформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути