середа, 18 жовтня 2017 21:39

Супрун розповіла про зміни, які чекають на українців після медреформи

 

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про зміни, які чекають на українців після медичної реформи.

"Одна з великих змін – це співоплата за медичні послуги. Депутати її відкинули. Оплата буде 100% покрита, або взагалі не будуть оплачені. Є витрати, які не покриватимуться. Наприклад, естетична медицина, або стоматологія, які не є невідкладними. Кожного року ми будемо визначати, які послуги будуть безкоштовними. Ми маємо також додаткові програми, які допомагають покрити ті витрати, є державні закупівлі ліків та програма "Доступні ліки", маємо специфічні програми", - розповіла вона.

Вона додала, що Національна служба здоров'я буде розпорядником коштів і вони будуть напряму виплачувати лікарям або лікарням. За ті послуги, які були надані пацієнтам. Тобто, буде рахунок, який буде йти в службу здоров'я, і потім кошти напряму будуть йти від казначейства до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коаліція хотіла провалити медреформу - Найєм

"Ми створимо такі умови, що лікарям буде невигідно просити в пацієнтів гроші. Але якщо будуть порушення то пацієнти зможуть звернутись до Національної служби здоров'я і надати скаргу на лікаря, або на лікарню і після цього будуть проводитись перевірки. І якщо будуть виявлені порушення, то служба зможе розірвати контракт з лікарем і лікарнею", - розповіла Супрун.

Також вона додала, що зараз 97% українців оплачують свої медичні послуги, держава покриває тільки 3%. Після реформи покриватимуться 90% того, що потребує пацієнт. Кошти будуть більш ефективно використовуватись, вони не будуть йти через чиновників.

Верховна Рада у четвер може ухвалити медичну реформу. Про це сказав керівник фракції БПП Артур Герасимов в кулуарах парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла про зміни, які чекають на українців після медреформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути