субота, 19 грудня 2009 12:01

У Полтавській битві українці самі себе завоювали - Ющенко

У Полтавській битві українці самі себе завоювали - Ющенко

Ми 350 років йшли до того, що можемо сьогодні назвати новітньою українською державою. Нація, якій тисяча років, сьогодні відчула 18 років своєї держави.

Про це у суботу вранці заявив президент України Віктор Ющенко під час свого виступу на Форумі українських націоналістів.

"Після Богдана Хмельницького, після перемог Виговського нам не вдавалося відтворити нашу державу. І, як виявилось, Івану Степановичу Мазепі у час, коли він вважав можливим поставити питання української держави. Ми ту державу програємо", - сказав він.

Ющенко зазначив, що дуже добре пам"ятати героїв, але не зле було б пам"ятати і зрадників.

"Коли говорять про Полтавську битву, то прикро, що до сьогоднішнього дня ми ще не знайшли українську редакцію цього бою", - обурився президент.

Ющенко пригадав слова з пісні бандуриста Василя Нечепи, який спираючись на думку Мазепи співає: "Як під Полтавою українці самі себе завоювали".

"Бо трохи менше половини козацього війська залишилась на стороні Петра І, друга половина на стороні національного гетьмана Івана Мазепи", - зауважив президент.

Він також пояснив, чому ми загубили Батурин.

"Не від того, що військо, яке оточило і тримало в облозі, але ніякої ради не дало. Не те військо нас перемогло, а те, що серед нас був зрадник, який відкрив ворота. Ці полковники Носи живуть і сьогодні", - додав Ющенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Полтавській битві українці самі себе завоювали - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути