середа, 07 листопада 2012 21:35

У перевиборах немає сенсу. ЦВК має просто перерахувати бюлетені - Парубій

У перевиборах немає сенсу. ЦВК має просто перерахувати бюлетені - Парубій
Андрій Парубій. Фото: korrespondent.net

У перевиборах немає жодного сенсу, оскільки встановити справедливі результати на проблемних округах можна просто перерахувавши бюлетені.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Андрій Парубій, говорячи про наміри Центральної виборчої комісії провести перевибори по 5-ти проблемним округам.

Він наголосив, що у перевиборах немає сенсу, оскільки встановити справедливі результати по цим округам можна і без них. Так зокрема, приводячи у приклад 194 округ у Черкаській області, де за перемогу борються самовисуванець Богдан Губський і кандидат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Леонід Даценко, Парубій пояснив, що для встановлення реальних результатів необхідно лише перерахувати бюлетені.

"Я був в Каневі шість днів біля бюлетенів. І ситуація дуже проста — там виграв кандидат від опозиція Даценко. На всіх протоколах з мокрою печаткою це зафіксовано. Кілька днів тому на сервер ЦВК було введено дані з абсолютно протилежними результатами. Загалом були сфальшовані дані по 15 дільницях. Це було сфальшовано цинічно, нахабно і я навіть не міг уявити, що таке могло відбутися у будь-якій цивілізованій державі", - обурився Парубій.

Він додав: "По цьому округу може бути один вихід. Є дуже простий механізм — це просто взяти і перерахувати бюлетені по тих 15 дільницях, на яких було сфальшування. І це встановить абсолютно чесний і прозорий результат виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція оскаржила рішення ЦВК про перевибори на п'ятьох округах - Яценюк

Тому, за словами нардепа, все залежить від відповідного рішення Центральної виборчої комісії.

"Чи піде на це ЦВК, чи прийме воно таке рішення — я не знаю. Бо насправді, встановити істину, принаймні по цьому округу, зовсім не складно. У Центрвиборчкому є повноваження щодо проведення перерахунку бюлетенів по тим округам, де є розбіжностях в протоколах. Від того, чи зробить це ЦВК залежатиме те, наскільки цей органи можна вважати незаангажованим", - підкреслив Парубій.

Він додав: "Якщо будуть перевибори у цьому окрузі, то ми переможемо. Але ми вважаємо, що не має необхідності їх проводити. Волевиявлення громадян є, воно у бюлетенях, які знаходяться в ОВК".

Зараз ви читаєте новину «У перевиборах немає сенсу. ЦВК має просто перерахувати бюлетені - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути