понеділок, 21 вересня 2020 10:30

У партії Зеленського прокоментували свої збори в КНУ всупереч закону

У партії Зеленського прокоментували свої збори в КНУ всупереч закону
У зборах партії брав участь президент Володимир Зеленський.

У разі встановлення порушення закону через проведення зборів партії на території головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка партія "Слуга народу" готова нести відповідальність. Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко.

"Червоний корпус – знакова для столиці локація. А ми виступаємо за нову якість столиці – без незаконних забудов, порушень тощо. Якщо будуть якісь санкції, ми готові", – цитує "слугу" LB.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" втікали від запитання про перегляд футболу з ОПЗЖ на порожньому "Олімпійському"

"В ході церемонії у дворі червоного корпусу на сцену виходили як представники першої десятки, так і лідери по округах. Чинне виборче законодавство є новим як для нас, так і для інших наших колег, ми всі вчимося на ходу буквально", - сказав Корнієнко.

Реагуючи на зауваження про те, що на понеділок вже анонсовані студентські акції протесту, "слуга" сказав, що вони готові нести відповідальність.

Партія "Слуга народу" проводила свої збори на території головного корпусу КНУ 20 вересня. Там представляли кандидата в мери Києва від СН Ірину Верещук.

Орган студентського самоврядування - студентський парламент КНУ, висловив занепокоєння "залученням університету до участі в акції політичної партії".

Студенти заявили, що акція порушує закон "Про освіту", згідно з яким політичні партії та їхні члени не мають права втручатися у роботу закладів, а також заборонено функціонування будь-яких політичних об'єднань у закладах освіти. Ще студенти заявили, що збори суперечать листу Міністерства освіти і науки "Щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти".

Зараз ви читаєте новину «У партії Зеленського прокоментували свої збори в КНУ всупереч закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути