Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 13:01

У партії Зеленського придумали виправдання за збори у КНУ

У партії Зеленського придумали виправдання за збори у КНУ
Збори під логотипом "Зе! Місцеві" проходили за участі президента Зеленського. Фото: president.gov.ua

У партії "Слуга народу" заявляють, що не порушували закон, провівши свою конференцію у внутрішньому дворі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"У дворі червоного корпусу університету президент та колеги з партії розповідали про своє бачення розвитку Києва та презентували команду, яка здатна забезпечити цей розвиток.

Захід відбувся на частині відкритої території вузу вихідного дня, коли не здійснюється освітній процес, за відсутності викладачів і студентів. При цьому не використовувались жодні аудиторії або будівлі закладу освіти, його працівники не залучались до організації, а сцену було демонтовано і прибрано у неділю", - повідомили у партії.

У "Слузі народу" заявили, що агітації не було, бо осередок партії поки не є суб'єктом виборчого процесу.

"Будь-яка агітація не могла здійснюватися в принципі, оскільки відповідно до положень Виборчого кодексу вона може з'явитися лише після появи відповідних суб'єктів виборчого процесу. Місцева організація партії стає суб'єктом після висунення - а цей процес наразі триває", - заявили в партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу, досить порушувати закон" - студенти зібралися під КНУ

Партія "Слуга народу" проводила свої збори на території головного корпусу КНУ 20 вересня. Там представляли кандидата в мери Києва від СН Ірину Верещук.

Орган студентського самоврядування - студентський парламент КНУ, висловив занепокоєння "залученням університету до участі в акції політичної партії".

Студенти заявили, що акція порушує закон "Про освіту", згідно з яким політичні партії та їхні члени не мають права втручатися у роботу закладів, а також заборонено функціонування будь-яких політичних об'єднань у закладах освіти. Ще студенти заявили, що збори суперечать листу Міністерства освіти і науки "Щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти".

Зараз ви читаєте новину «У партії Зеленського придумали виправдання за збори у КНУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути