Ексклюзиви
пʼятниця, 03 лютого 2012 08:19

У Партії регіонів розхвалили новий "революційний" КПК

У Партії регіонів розхвалили новий "революційний" КПК

Норми проекту нового Кримінально-процесуального кодексу гарантують захист прав людини, вважає народний депутат України, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Про це політик сказав, коментуючи окремі норми документа.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, Колесніченко зазначив "відсутність такого фактора, який стимулював застосування тортур та зловживання службовим становищем - порушення кримінальної справи: тепер проводиться перевірка і після цього приймається судове рішення".

За словами депутата, положення законопроекту в разі його прийняття парламентом суттєво зменшать навантаження на судову систему, що "в кінцевому рахунку, може призвести до вивільнення суддів та зменшення навантаження на них, а це, в свою чергу, підвищить якість прийнятих рішень при розгляді справ" .

Колесніченко також повідомив, що, згідно з проектом нового КПК, з'являються такі форми запобіжного заходу, як грошова застава та домашній арешт під електронним наглядом.

"Це, по суті, розвантажує нашу пенітенціарну систему", - пояснив він.

Поява суду присяжних, на думку депутата, підвищить захист людей, обвинувачених у злочинах, за які передбачено довічне ув'язнення.

"Ці нововведення дозволяють говорити про те, що це - революційний прорив у питанні європеїзації нашого законодавства і захисту прав людини на всіх етапах судового слідства. Це те, чого досі ніколи не було в нашому законодавстві", - підкреслив Колесніченко.

"Все це зроблено, в першу чергу, для захисту прав людини і для забезпечення всіх форм і способів його адекватного, правильного і законного захисту", - резюмував Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів розхвалили новий "революційний" КПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути