вівторок, 14 лютого 2012 19:19

У Партії регіонів коротка лава запасних — політолог про Клюєва та Богатирьову

У Партії регіонів коротка лава запасних — політолог про Клюєва та Богатирьову

Перестановки в уряді свідчать про те, що Янукович намагається структурувати різні провладні клани, вважає політолог Олександр Палій.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Між Клюєвим і Азаровим, як відомо, існує певна конкуренція, - зауважив фахівець. - Один з них — керівник передвиборчого штабу Партії регіонів, інший — керівник уряду. Президент намагається їх розвести на різні ділянки, і збалансувати вплив різних олігархічних груп навколо себе. Призначення секретарем РНБО першого віце-прем'єра Андрія Клюєва може розглядатися як його пониження. З іншого боку, це може виявитися й підвищенням, якщо ця структура почне грати більш самостійну, послідовну і важливу роль. Усе залежатиме від того, хто і які повноваження перетягуватиме на себе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог

На думку Палія, нові кадрові призначення свідчать про те, що у Партії регіонів коротка лава запасних.

"Невже у країні немає більш фахових людей, ніж ті, які уже два роки намагаються проводити якісь реформи? - обурюється політолог. - Чинна влада демонструє нездатність знайти кадри. А їх чимало навіть у міністерствах, серед чиновників середнього рівня. Вони не мільйонери і не мільярдери, як нинішні урядовці, але адекватні і тверезомислячі, могли б виконувати функції міністрів на порядок краще за теперішніх. А якщо пройтися не тільки по Кабміну, а й по всій країні, то можна знайти значно ефективніший кадровий резерв. Можновладці ж заблукали між трьома березами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді нові перестановки: Богатирьова очолила МОЗ, а Клюєв - РНБО

За словами експерта, влада Януковича заснована на особистій лояльності та особистих фінансових інтересах.

"Це означає, що ніяких державних інтересів у нього немає. Вигнати когось зі своєї команди він не може, бо зачепить чиїсь інтереси. Вигнанець може розповісти, як там усе в них відбувається і що куди йде. Тому "регіонали" намагаються уникати гучних звільнень, а замість того грають у політичні шахи: переставляють один одного з місця на місце. Посади першого віце-прем'єра і секретаря РНБО вимагають зовсім інших підходів і професійних здібностей. Невже Клюєв такий універсальний? Невже така розумна Богатирьова, що може сидіти на двох стільцях? Якби урядовці були ефективні, то наша країна не знаходилася б на передостанньому місці в Європі", - резюмує Олександр Палій.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів коротка лава запасних — політолог про Клюєва та Богатирьову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути