пʼятниця, 28 жовтня 2011 18:07

У Партії регіонів думають, що російська мова вимирає - нардеп

У Партії регіонів думають, що російська мова вимирає - нардеп

"Регіонал" Борис Колесніченко принижує російську мову та вважає її вимираючою.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор, коментуючи мовний законопроект "регіоналів" Сергія Ківалова та Колесніченка "Про засади мовної політики в Україні".

"Потуги головного українофоба та україноненависника в українському парламенті Колесніченка щодо його зусилля у законодавчому плані закріпити другу державну мову, спрямовані на те, щоб знищити українську і створити умови, за яких вона взагалі буде позбавлена вжитку", - заявив нардеп.

Він переконаний, що у Європі ініціативу Колесніченка не розуміють.

"Цей відвертий московський ФСБешнік збирає по всій Європі прихильників єдиного "русского мира", всіх українофобів. Він навіть нещодавно побував у Венеціанській комісії і доказував, як необхідно надати російській мові статусу другої державної мови. Там це не дуже сприймають, оскільки знаючі мислячі люди розуміють, в якому стані перебуває зараз українська мова", - підкреслив Кендзьор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим Януковича розгорнув справжню війну проти української мови, вважають у партії Тимошенко

Також політик вважає, що своїми діями "регіонал" принижує саме російську мову, оскільки відносить її під дію "Європейської хартії міноритарних мов". Хартія, за словами "нунсівця", передбачає захист мов, які вимирають, тобто тих мов, які не мають свою державу.

"Російська мова має свою державу і функціонує на 1/6 земної кулі. Їй ніщо не загрожує, бо насправді вона має свою державу і територію, де може розвиватися. І ставити її під дію Європейської мовної хартії — це просто неповага до російської мови. Це означає - визнати, що російська мова вимирає", - підкреслив він.

Політик додав, що такі, як Колесніченко -  "це люди без честі і совісті, які виконують одне-єдине завдання Кремля — треба нищити Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатомовність Ківалова і Колесніченка виллється у мільйони гривень - Єхануров

Нардеп переконаний, що з подібними намірами повинен боротися кожен українець.

"Треба боротися кожному українцю, треба не соромитися. Треба принципово, показово, з викликом постійно констатувати, що "Я — українець. В мене є моя державна мова. Хоч я знаю ще 2-3-5 іноземних мов, але я шаную свою мову, свою історію, свою церкву". І тоді ніяким Колесніченкам, ніяким іншим україноненависникам нічого не вдасться. Вони на тих всіх свої зусиллях поламають зуби та шиї", - підсумував Кендзьор.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів думають, що російська мова вимирає - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути