вівторок, 22 травня 2012 13:09

"У ПАРЄ закінчується терпіння - Янукович має прийняти політичне рішення по Тимошенко"

"У ПАРЄ закінчується терпіння - Янукович має прийняти політичне рішення по Тимошенко"
Марієтта де Пурбе-Лундін каже, що терпіння у Європи закінчується. Фото: sannews.com.ua

Президент України Віктор Янукович загнав себе в глухий кут історією з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, і у Ради Європи закінчується терпіння - потрібно шукати вихід.

Про це в інтерв'ю заявила співдоповідачка моніторингового комітету ПАРЄ Марієтта де Пурбе-Лундін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа планує пом'якшити своє ставлення до України - ЗМІ

"Український президент на зустрічі з нами говорив про те, що він розуміє: ситуація навколо Юлії Тимошенко хмарою висить над усім, що робить Україна. Янукович повинен прийняти політичне рішення по Тимошенко, Луценко і іншим. Він повинен розуміти, що світ уважно спостерігає за Україною", - сказала вона.

За її словами, Європа вже довгий час спостерігає за всім, що відбувається в Україні.

"Я думаю, ваш президент Янукович розуміє, що він не може далі діяти в такому стилі, тому що проблема все далі поглиблюється, і треба шукати вихід", - вважає Пурбе-Лундін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грищенко закликав Євросоюз не припиняти розширення, незважаючи на кризу

Коментуючи думку про те, що настільки гостра реакція Європи у справі Тимошенко викликана неймовірною активністю бютівських представників у високих європейських кабінетах, Пурбе-Лундін запевнила: "Ми прислухаємося до всіх. Ставши членом Ради Європи, Україна взяла на себе низку зобов'язань, зокрема, в галузі дотримання прав людини, справедливого правосуддя і т.д. І ці обіцянки досі не виконані. І коли Європа бачить, що суди є нечесними, не забезпечена рівність адвокатів і прокурорів у судах і т.д., вона розуміє, що правосуддя не є незалежним. Повірте, європейські лідери в різних країнах дуже добре інформовані про реальний стан справ. У них є посольства в Україні, які надають об'єктивну інформацію. Ми слухаємо позицію однієї сторони, позицію іншої, а правда, можливо, знаходиться десь посередині ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підтвердження політичного бойкоту з боку ЄС немає" - міністр зовнішніх справ

Пурбе-Лундін впевнена, що українці самі зацікавлені в справедливому правосудді і в демократичних стандартах, прийнятих в Раді Європи: "Навіщо вам було ставати членами Ради Європи, якщо ви в цьому не зацікавлені? Ми не штовхаємо Україна кудись, .. адже ми вважаємо, що українська влада сама зацікавлена ??в тому, щоб змінити ситуацію на краще. Нарешті, це потрібно не Раді Європи, це потрібно вам самим ".

"У Ради Європи закінчується терпіння стосовно України. Ми втомилися від розмов, ми чекаємо вже якихось реальних дій. Звичайно, ми хочемо допомогти вам, але я повторю: це потрібно, перш за все, вам же ... Вирішення ситуації - в руках українського президента, і існують засоби, щоб її вирішити - при наявності такого бажання ", - заявила співдоповідачка моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна завжди була олігархічною державою, а тепер часто нагадує мафіозну" - Financial Times

На запитання, коли чекати наступної резолюції ПАРЄ по Україні, Пурбе-Лундін відповіла: "Безумовно, це відбудеться не в цьому році. Ми повинні дочекатися парламентських виборів в Україні, саме від того, як вони пройдуть, багато чого буде залежати. У будь-якому випадку, ми сподіваємося, що президент Янукович зможе знайти вихід з того кута, в якому він зараз знаходиться, в політичному розумінні, і в України буде хороше майбутнє в Європі ".

Зараз ви читаєте новину «"У ПАРЄ закінчується терпіння - Янукович має прийняти політичне рішення по Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути