середа, 26 квітня 2017 14:13

У ПАРЄ прийняли рішення щодо Аґрамунта

У ПАРЄ прийняли рішення щодо Аґрамунта
У ПАРЄ немає жодної людини, готової заступитися за проросійського депутата, - Логвинський. Фото: УНІАН

Від президента ПАРЄ Педро Аґрамунта вимагають оформити намір про відставку у письмовій формі.

Про це сказав віце-президент асамблеї та депутат Верховної Ради Георгій Логвинський у коментарі "112 Україна".

"Незважаючи на всі обіцянки Аґрамунта, він жодного разу не застосував слово "відставка". Останній день (сесії. - Gazeta.ua) - п'ятниця, він як правило короткий. Люди часто вже відсутні. Цілком можливо, що в плани Аґрамунта входило в п'ятницю просто замовчати цей процес і затягнути червневу сесію. У зв'язку із цим група парламентаріїв прийняла рішення: якщо в письмовому вигляді до виступу короля не буде такого документа (про відставку. - Gazeta.ua), то буде дуже жорстка реакція прямо в залі щодо Аґрамунта. Ми чекаємо відповідних дій. Сподіваємося, в п'ятницю ми побачимо документ і процедуру, яка піде далі.

Нас підтримує вся асамблея. Немає жодної людини, готової заступитися за проросійського депутата. Цю тенденцію далі продовжуватимемо і показуватимемо, чим це закінчиться. Наше завдання - довести до кінця. Але основна мета вже досягнута - Росія токсична", - сказав Логвинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни нас підставили" - президент ПАРЄ виправдовується за візит у Сирію

20 березня російський "Первый канал" повідомив, що до сирійського Дамаску прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аґрамунтом. У зв'язку із цим українська делегація в асамблеї має намір домогтися відставки Аґрамунта.

Сам Аґрамунт заявив, що готовий написати заяву про звільнення за умови, що йому дозволять залишатися на посаді президента на час виступу іспанського короля Феліпе VI у пленарній залі.

У разі відставки Аґрамунта на посаду президента ПАРЄ претендуватиме віце-президент організації і делегат від України Георгій Логвинський.

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ прийняли рішення щодо Аґрамунта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути