вівторок, 13 листопада 2012 14:21

В опозиції немає можливостей впливати на владу, бо люди на Майдан не вийшли - експерт

В опозиції немає можливостей впливати на владу, бо люди на Майдан не вийшли - експерт
Борис Кушнірук: опозиція перебуває у безвихідній ситуації. Фото: www.facebook.com

В опозиції немає можливості впливати на владу, тому їй доводиться погоджуватися на те, що вона запропонує.

Про це Gazeta.ua сказав експерт Борис Кушнірук, коментуючи рішення опозиційних сил не обнулювати свої списки і йти у нову Верховну Раду.

"Опозиція зараз перебуває у дуже складній ситуації, бо обнулення списків не дає результату. Крім того, якби прийняли таке рішення, опозиція мала б бути готовою фактично до нової виборчої кампанії, а в неї немає на це ресурсів. Також, треба було б пояснити це всім людям, які провели досить виснажливу виборчу кампанію, тому що не факт, що вони знову потраплять до парламенту", - наголосив він.

Водночас, Кушнірук зауважив, що опозиція мала визначитися зі своєю позиція одразу.

"В опозиції мала бути більш чітко висловлена позиція ще до того моменту, як вони оприлюднили ідею щодо обнулення списків. Вони повинні були категорично вимагати, щоби у відповідності до закону були враховані результати по протоколах по 12-14 округам, або вимагати по всім цим округам перевибори, маючи на увазі, що об'єктивно в цьому випадку опозиція має всі шанси виграти", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякого обнулення списків закон не передбачає, а Гриценком керували емоції - Фесенко

Тим паче, зауважив експерт, перемога опозиції була б однозначною, якби всім опозиційним силам вдалося врешті домовитися щодо єдиного кандидата на округах.

"Водночас, у опозиції не такі великі можливості впливати на владу, бо люди на Майдан не пішли. А яким чином політики можуть впливати на владу? Або через вулицю, або через моральний тиск, або вже думати, як краще діяти, - підкреслив він. - Тому обновлення списків було заздалегідь кроком скоріше емоційним, ніж таким, який можна було реалізувати".

Тому, на думку Кушнірука, в опозиції просто можливості нічого іншого зробити, аніж погоджуватися на те, що запропонує влада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обнулення списків не передбачено законодавством і може зайняти щонайменше півтора року - свободівець

"Це ситуація безвиході. У них немає виходу, крім як погоджуватися на сценарій влади. Тиск через обнулення списків не дасть результатів. Крім того, обнуляти потрібно всіх, хто був позаду списку, з усіма треба домовлятися, що вони не будуть претендувати на те, щоб стати депутатами. У них також немає можливості заблокувати роботу парламенту. Якщо б у них по списочній частині було 150 місць, то теоретично можна було б обговорювати це питання", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції немає можливостей впливати на владу, бо люди на Майдан не вийшли - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути