Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2022 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У окупантів "режим економії" сучасних ракет - Арестович про атаку на Одесу

У окупантів "режим економії" сучасних ракет - Арестович про атаку на Одесу
Радник Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував обстріл Одеси 10 травня. Він зазначив, що Росія почала економити високоточні ракети. Фото: Офіс президента

Російська сторона застосовує радянські ракети 1960 років, з круговою ймовірною помилкою відхилення 200-300 м і складною та небезпечною процедурою спорядження.

Також окупанти використовують "Кинджали" - сучасну гіперзвукову ракету з літаків МІГ-31. Це означає, що Росія почала економити високоточні ракети, заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Привітання "русского мира" з 9 травня": Труханов записав звернення зі згарища ТЦ

"Це означає дві речі: буде більше промахів і, відповідно, попадань у житлові квартали, буде більше влучань у вибрані цілі, без можливості перехоплення", - зазначив.

Арестович додає, що поєднання точних влучень з одного боку й почастішання випадків руйнувань житлових кварталів з іншого дасть медійну, а отже - психологічну картинку масового ракетного терору.

Вона породить ефект нездатності Збройних сил України протистояти супротивнику щодо цього, й підштовхне істеричні зриви у свідомості.

За його словами, саме в цьому полягає розрахований ефект ракетної війни, а не тільки в тому, щоб вразити конкретні цілі: ефект створення загального негативного фону.

"Не нехтуйте повітряною тривогою, особливо якщо ви живете біля об'єктів критичної інфраструктури та/або військових об'єктів. Що стосується загального негативного фону, який покликаний підірвати віру в перемогу, тут порада проста - не підривайтеся. Просто не вмикайте цей телевізор", - пише Арестович.

10 травня російські загарбники сім разів обстріляли Одесу. Одна людина загинула, ще п'ять поранені. Внаслідок ударів, загорівся торговельний центр.

Зараз ви читаєте новину «У окупантів "режим економії" сучасних ракет - Арестович про атаку на Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути