середа, 08 серпня 2012 17:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Об'єднаній опозиції підозрювали, що Тимошенко та Луценка не зареєструють

У Об'єднаній опозиції підозрювали, що Тимошенко та Луценка не зареєструють
В'ячеслав Кириленко каже, що в опозиції таким рішенням не здивовані, а ЦВК залежна від влади. Фото: liga.net

Рішення ЦВК про відмову у реєстрації кандидатами в народні депутати екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є прогнозованим та очікуваним.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" В'ячеслав Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У людей немає відчуття, що це – останній бій за демократію"

"Центральна виборча комісія – залежний орган від системи влади. Оскільки та вважає, що Тимошенко та Луценко не мають права брати участь у парламентських виборах, то ЦВК виконує поставлене завдання. Але від цього колишній прем'єр та екс-міністр не перестали бути політв'язнями та лідерами опозиції", - зазначив він.

Депутат зізнався, що не знає, чи став тепер четвертим номером, оскільки ще не бачив, в якому вигляді ЦВК зареєструвала список Об'єднаної опозиції.

За словами політика, відмова у реєстрації Тимошенко та Луценку суттєво не вплине на передвиборчу агітацію." Вони не змогли б за себе агітувати у зв'язку із перебування в ув'язнені. А ми все одно будемо першим своїм завданням під час виборчої агітації ставити припинення політичних репресій і негайне звільнення Тимошенко та Луценка. Ми будемо вести кампанію до перемоги у нашій спільній справі", - наголосив Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" заявили, що "усім серцем" прагнуть єднання з "УДАРом"

"Нунсівець" вважає, що на результати виборів можуть вплинути масові фальсифікації, якщо до них буде вдаватися влада. "Я думаю, так і буде, інакше у них немає особливих шансів на перемогу. Вони завжди кажуть, що фальсифікацій не буде. Але той, хто перший про них говорить, той і займається такою підготовкою. Виборча кампанія буде жорстка. З боку влади буде серйозний бій. Але Об'єднана опозиція разом із "Свободою" і всіма, хто не підтримує режим, у випадку чесної виборчої кампанії набере більшість у наступному парламенті. В такому випадку або зміна курсу, або дострокові президентські вибори", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «У Об'єднаній опозиції підозрювали, що Тимошенко та Луценка не зареєструють ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути