Ексклюзиви
середа, 03 березня 2010 23:21

У НУ-НСі дорікнули Азарову незнанням української мови

У НУ-НСі дорікнули Азарову незнанням української мови

Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Ірина Геращенко вважає, що прем"єр-міністром не може бути людина, яка не знає державної мови.

Про це вона заявила сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live, говорячи про кандидата від Партії регіонів на цю посаду Миколу Азарова.

Геращенко зазначила, що мало хто у Верховній Раді читає книжки, проте для неї це одне із захоплень. Крім того вона збирає біографії відомих людей. "Нунсівка" навела цитату колишнього прем"єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля.

"Черчилль колись сказав, що знущання над англійською мовою - це знущання над Англією. Знущання над українською мовою так само є знущанням над Україною. Не може прем"єр-міністр не знати української мови апріорі. Це неможливо", - наголосила Геращенко.

Вона також поставила під сумнів реформаторську політику Азарова.

"Ми чуємо про те, що Партія регіонів хоче проводити реформістську політику. Азаров хоч в однієї людини асоціюється з реформами? Я шаную Миколу Яновича. Він економіст і, мабуть, хороша людина, але мова йде реформи", - додала нардеп.

Як відомо, є декілька кандидатів на посаду глави уряду: Микола Азаров, Сергій Тігіпко, Арсеній Яценюк, Віктор Ющенко і Юрій Єхануров.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НСі дорікнули Азарову незнанням української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути