четвер, 25 жовтня 2007 11:44

У НУ-НС заговорили про розкол у партії

У НУ-НС заговорили про розкол у партії
УРП "Собор", що входить у блок "Наша Україна – Народна самооборона", передбачає неминучий розкол створюваної демократичної коаліції, якщо її учасники найближчим часом не знімуть проблемні питання.

Про це повідомляє Обком із посиланням на прес-службу "Собору".

"Велику тривогу Центрального Проводу УРП "Собор" викликає те, що досі процес створення демократичної коаліції відбувається фактично підкилимно, поза контролем громадськості, обростаючи великою кількістю припущень і підозр. А парафований проект угоди про коаліцію є, за оцінкою партії, деструктивним, оскільки заздалегідь закладає основу для майбутніх гострих конфліктів", - сказано в заяві.

Зокрема, для партії "абсолютно неприйнятним" є пункт проекту урядової програми, "який, по суті, передбачає федералізацію України, надаючи областям право жити за власними статутами".

На думку членів УРП "Собор", в основу коаліційної угоди має бути покладена спільно погоджена позиція всіх суб"єктів коаліції.

"Диктат і спроби перетягування канату неминуче призведуть до розвалу створюваної коаліції. А це буде означати зрадництво надій мільйонів громадян України", - стверджують вони.

УРП "Собор" закликає негайно скликати круглий стіл повноважних представників БЮТ і НУНС, на якому були б представлені всі 12 партій – суб"єктів цих блоків.

Результатом діяльності круглого столу і створених ним робочих груп, на думку членів "Собору", має стати проробка, узгодження і прийняття "короткого, прозорого, зрозумілого усім тексту коаліційної угоди, а також узгодження пакету першочергових законопроектів, що має бути прийнятий у перші дні роботи Верховної Ради VІ скликання".

"УРП "Собор" застерігає проти спроб проштовхнути гігантський пакет погано пророблених законопроектів, що не в усьому відповідають Конституції України. Депутати від УРП "Собор" ні за яких обставин не будуть голосувати за сумнівні з точки зору їхньої конституційності закони", - сказано в заяві.

Партія вважає, що в першу чергу має бути прийнятий "малий пакет" із трьох нових редакцій законів, "який відкриє шлях до ефективної і погодженої роботи різних галузей влади".

Це закони про Кабінет міністрів, про місцеві державні адміністрації і про місцеве самоврядування.

"Ухвалення інших законів з "великого пакету" повинно відбутися в другу чергу, після їхнього ретельного пророблення експертами", – говориться в заяві, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС заговорили про розкол у партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути